ontdek Dacia
terug naar overzicht

Terwijl de koning van de stadswagens op het punt staat om elektrisch te worden, presenteert Renault een gloednieuwe beperkte reeks onder de naam Vibes. Hoewel deze beperkte reeks de komst van Twingo Electric viert, zal hij later ook worden aangeboden op de versies met verbrandingsmotor.

De beperkte reeks Vibes is gebaseerd op de Intens-uitvoering van Nieuwe Twingo Electric en krijgt een nieuwe exclusieve kleur: Orange Valencia. Hij krijgt een radiatorrooster met witte accenten en 16” lichtmetalen. Met het oog op de dualiteit is de beperkte reeks Vibes ook verkrijgbaar in het kleurenpalet van Twingo Electric.

Als aanvulling op de mogelijke kleurkeuzes krijgt het koetswerk specifieke visuele elementen bestaande uit verschillende witte en grijze of oranje en grijze lijnen naargelang de gekozen kleur. Om te benadrukken dat Vibes deel uitmaakt van de elektrische wereld, krijgt hij een specifiek motief op de rechter achtervleugel boven de laadklep, met een batterijsymbool en de benaming “Twingo Electric Vibes”. Ter hoogte van de achterdeuren siert een Vibes-logo de zijdelingse beschermstrips, zoals een gordelgesp.

Binnenin is het Vibes-motief met gekleurde stroken ook terug te vinden op het dashboard boven het 7″ EasyLink-scherm, dat de beschikbaarheid van de laadpalen in real time kan weergegeven, alsook een smartphone-replicatie via Apple CarPlay. De zetels hebben ook een exclusieve afwerking met een gemengde zetelbekleding in similileder/stof voorzien van oranje accenten. Specifieke deurdrempelsovermatten en de voet van de versnellingspook in geanodiseerd oranje maken het geheel compleet.